Pazar, Nisan 27, 2014

İran'ın film festivali Gazze'de perde açıyor



İran'ın Ammar Popüler Film Festivali Gazze'ye gidiyor. Festival çerçevesinde Gazze'de film gösterimi yapılacak

Dünya Bülteni/Haber Merkezi
İçerisinde birçok farklı yapım bulunan İran'a ait Ammar Popüler Film Festivali (APFF) Gazze'ye gidiyor. Festival kapsamında Gazze'de halka, İran'daki Filistin algısıyla ilgili filmler gösterilecek.
İran sineması için önemli bir etkinlik olan Ammar Film Festivali, Gazze'de perdelerini açacak. Festival programının ilk etabında, Gazze'deki sinema salonlarında seçkin bazı sinema çevrelerine ve önemli kişilere film gösterimi yapılacak. 
İkinci etapta ise, camiler ve üniversiteler gibi kamuya açık yerlerde film gösterimleri yapılacak. 
Programla ilgili açıklama yapan festival yetkilisi Hamid Bamurovvadnejad, İran'daki festivale katılan 10 yapımın Gazze'de seyirciye sunulacağını belirtti. 
Filmlerde Arapça dublaj ve altyazıların da kullanıldığı belirtildi. Ammar Festivali için seçilen filmlerin, İran'daki Filistin algısını yansıtan filmler olduğu ifade edildi. 
İslam Devrimi Kültür Dairesi'in sponsorluğunda gerçekleştirilen festivalin, İran İslam devriminin kültür üzerindeki etkisine odaklanıyor. 
Senede bir defa gerçekleştirilen festivalde, belgeseller, kısa filmler, kurgusal filmler, animasyonlar, sosyo-ekonomiyi, çevreyi ve politikayı işleyen filmler seyirci karşısına çıkıyor. 

Hiç yorum yok: